Direktlänk till inlägg 8 juni 2011

Ingen kan säga att vi torskade i Tallinn....

På väg...


 

Solig eftermiddag i Värtahamnen!


 

Packat och klart!


 

Mumsig buffé när vi väl installerat oss och alla hundarna i en förhållandevis rymlig hytt.


 

 

Resvana Casper tar det lugnt och laddar upp...


 

Ankom till Tallinn vid tio-tiden fredag morgon, fyra timmar till check-in vilken ägnades åt rejäl promenad, utfodring, samt platsrek vad avsåg utställningsplatsen.


 

Buffé på hundars vis....


 

"Om jag går rakt fram kommer jag till en park...."



 

Plask och lek i dessa söta små vattenfontäner, underbart fin park med rastgård för hundar med agilityhinder, fint!


   

GPS-tanten som gjorde bort sig totalt i Lettland förra året fick upprättelse denna gång, en "provkörning" på fredagen innan det var dags för allvar lördag morgon, usch, jag var riktigt nervös inför denna strapats, så mycket kan gå "fel" på en sådan här resa vad gäller bokningar etc etc... men allt flöt på fint!


Tallinn är ett nygammalt resmål för oss, redan 2005 var Knutte och Edit över med Casper och Mascot med Cert, Cacib för båda samt Estniskt championat för Casper.


 

Fina Kalevistadion, stor eloge till arrangörerna för perfekta arrangemang!

Trevligt med härlig popmusik på en lagom volym, skapade härlig feststämning!


 

Förhoppningarna var en Veteran vinnar titel för Casper samt kanske "ngnting" för tikarna,,,, Trulsa hade ju 4 CACIB men inte tillräckligt med "tid" emellan,

anmälningssiffran var 16, kanske inte så många med Wheatenmått mätt men mycket för Baltikum och som vanligt mycket hög kvalitet på hundarna som  förutom våra kom från Finland, en ryska och några USA-importer.


 

Vår ring, startlistan inspekteras.. Vår trevliga domare hette Astrid Lundava från Estland.


 

Så här heter dom alltså på estniska, inte helt lättuttalat...


 

Här kunde man dregla över åtråvärda troféer!


 

Varmt, varmt, varmt, Pyret fixas i skuggan av tältet...


 

Casper


 

Tjohoo!!! Vår kämpe blir BIR Veteran kniper ännu en titel, Estonian Veteran Winner 2011, och ska numera tituleras

C.I.B SEUCH FICUH EECH DKUCH NOUCH NV 06 LVCH ESTVW 11

Windisle Inycon

Mittemot står BIM Veteran Ch Wheatstone Helle också med titeln ESTVW 11


Dagen var inte slut med detta - nu till det verkliga nervkriget,,, 3 fina championtikar ut i championklasskonkurrens och BÄST BLEV............


 

Trulsa!!!!!

I bästa tikklassen placerade sig de tre championtikarna med Trulsa på första plats och Pyret som klämde sig in på en hedrande tredjeplats.


Trulsa lyckades med denna seger ta sitt femte CACIB, INTERNATIONELLT Championt, Estniskt Cert, Estniskt Championat och titeln Estonian Winner och skall i högtidliga sammanhang tituleras:


C.I.B (t.b.c) FIUCH DKUCH SEUCH LVCH EECH EST W 11

Buckwheat Helga Hufflepuff


Den flotta BIR hunden som förstås fick samma vinnartitel heter Ch

Mil Mear Geragold Yankee Cowboy, bördig från United States of America.


Utställningen var dessutom Cruft's kvalificerande.  

Knutte och Casper jobbade fint i Veteranfinalen med "bara" 25 konkurrenter men det blev ingen placering denna dag...


Tillbaka till hotellet efter en underbar dag! Rastning, utfodring och pälsgenomgång, ut och fira? Njae, kändes väl inte riktigt bussigt att fira utan föremålen, så det blev i stället en stilla kväll med hundarna och mat från restaurangen... och uppladdning inför dag 2, Terrierspecialen.


   

 

Estniska kennelklubbens symbol.

Denna dag ägde ett antal raspecialer rum på samma arena, fortfarande mycket varmt!

  


Pimpat tält....


Casper gjorde sitt jobb och blev BIR Veteran, Trulsa blev 3 bästa tik och Pyret fick ett VG, utmärkt kritk men pälsen är inte i sin roligaste utvecklingsfas (vilket jag faktiskt kan instämma i) därav priset enligt domare Walter Jungblut.


Kostcirkel a la Estonia, jättegott!!! 


Utställningen gick ganska raskt eftersom vi var först ut, vi kikade lite på andra raser och gratulerade dagens BIR & BIM vinnare, Wheatstone Power Spice samt Lakkas Fiesta hos Jungfruborg.


Efter lunchen "försvann" Knutte hastigt och lustigt en liten stund, anledningen kan ses nedan:


 

fotbollsmatch alldeles intill vår arena....


 

Kockarna jobbade för högtryck...


     


Dansande pudlar!


 

Söta Yorkar!


Efter lunch började väntan på BIS finalerna, de skulle börja kl 15 och vår båt gick 18 så det kändes ju rätt safe.... men det dröjde o det dröjde o det dröjde pga en Airedale special vi måste vänta in....


Vi packade bilen för att spara tid, samtidigt måste vi ju ta hänsyn till tikarna pga värmen, det gick inte att lämna dom, så i sista sekund rusade jag upp med Pyret till Knutte vid bilen för att åter rusa ner o upptäcka att man var klar med valparna och började ropa in veteranerna! Panik!



 

Domare Ann Rode väljer bland sina finalister, samtliga mycket högt betitlade hundar.


 

Ingen karda  i sikte! Så vi fick köra "på volley" och det räckte, Casper slutade som BIS Veteran och den grymt stora pokalen o alla fina priser var våra! Så här glada var vi!


 

Stilig pojke med stolt o lycklig matte!


På knappa 20 minuter var vi från utställningsplatsen till incheckningskön, just in time, tack "GPS-Tanten"! Har väl aldrig gått ombord på en färja med hunden fortfarande i utställningskoppel och nummerlappen kvar!

Kvällen avslutades med en god buffé middag, en massa härlig tax free shopping och tidig kväll.


  Nationaldagsmorgon!


   Home sweet home!


Efter hemkomst packade vi ner alla Trulsas priser och körde över en trött och nöjd nybliven Multichampion till matte och husse. Snyggt jobb  Edit och Emil, med bra pälsvård, utfodring och motion, utan ert förarbete hade det inte "gått vägen" !

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Pysen tog en fjärde plats med CK i Champion klass och säkrade därmed sin pallplats på Årets Wheaten Allround med god marginal (tbc).         Pysen var dessutom inbjuden att demonstrera Nosework på mässan. Och det gjorde han med bravur. Tog sin...


Lite nervösa var vi nog, Edit och jag, inför vår debut i det digitala systemet på Stockholms Hundmässa, speciellt som vi inte inte fått möjlighet att testa i skarpt läge.     Men det visade sig vara väldigt smidigt trots en crashad Chromebook ...


Där satt den! Äntligen Pysens och mitt första Diplom i Nosework klass 2! Därtill trea i fjärde söket! Lite extra kul att tävlingen ägde rum i Spjutstorp där vi brukar gå på loppis om somrarna. Något kallare denna gång!   ...

Ställde hela gänget mest på kul och ffa för att få träffa TinTin med familj! Alla jobbade utmärkt i den krävande ridhusmiljön. TinTin BIR valp och Pingla BIM och BIR veteran, sjortlistad i finalen.           ...


Alltid så roligt att få döma doftprov! Roligt att se så duktiga ekipage! Proven ägde rum på Vällingby BHK den 14 november.   ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards