Direktlänk till inlägg 11 januari 2015

Valparna äntligen här!!!

Av Boel och Edit Rosenlund - 11 januari 2015 11:44

Så började då lilla Pyret att tappa temp och flåsa, sent på kvällen på sin egen 6-årsdag, 8 januari.

Mitt i natten vaknade Knutte och jag med en stark känsla av att valpningen var på gång, och klockan 0400 föddes första valpen, en rejäl kille! Sedan föddes ytterligare två valpar, en hane efter en dryg timme och en liten tik klockan 0630.


Pyret visade inte några tecken på att vara klar, ömsom orolig, ömsom lugn, vi tog ut och rastade henne men hon ville inte riktigt komma till ro, värkarna tilltog och jag ringde Hässelby Veterinärpraktik för att förvarna om att vi hade en valpning som visade alla tecken på att ha stannat upp.


Komplikation nummer ett, Knutte måste till jobbet och jag ensam och med "körförbud" med tanke på min knäoperation. Komplikation nummer två, en medhjälpare behövs ju när man  måste iväg till en klinik! Räknade ut att jag borde kunna köra eftersom jag är opererad i vänster knä och vi har en automatväxlad bil... Medhjälpare löste sig också, Edit lyckades ta ledigt från jobbet och tog sig till oss, så utrustade med valpar i en liten väska, Pyret, akutväska, kryckor och oss själva tog vi oss till Hässelby Veterinärpraktik där vi fick det bästa mottagandet.


Röntgen visade på två ytterligare valpar och ul visade att valpen som låg i förlossningsvägarna inte mådde bra... Veterinärerna Jenny och Alicia rådslog och rekommenderade akut kejsarsnitt, inte minst för Pyrets skull som vid det här laget inte mådde bra.... Sagt och gjort vi beredde oss på att vänta på operationen och då, när Pyret satt på Edits fot kände hon hur Pyret krystade kraftig och ut kom en trött hanvalp, Edit var supersnabb att frottera upp honom och han fick läggas till sin mamma för att få di. Veterinärerna och vi så lyckliga! Hanen tog sig snabbt och var av normalstorlek, en halvtimma senare ser vi en valp bokstavligt talat åka rutschkana ur sin mamma, först två tassar sedan en tikvalp som var väldigt pigg, för att inte säga irriterad över att ha stått i portgången och trängas för att få komma ut!

 


En lycklig liten familj!


Pyret fick ligga kvar med sina valpar ytterligare en timme för dropp och personalen och vi visste inga gränser för vår lycka, en och annan tår fälldes.... För oss så speciellt med denna kull!


 

En lycklig femklöver beredda för hemfärd!

Stor eloge till Hässelby Veterinärpraktik, ni är verkligen toppen, professionella men också med empati och medkänsla, det blir en stor tårta till er på måndag!


 


Hemma i egna trygga valplådan, på eftermiddagen 9 januari!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Boel och Edit Rosenlund - 7 oktober 2017 17:44

Boel, Knutte, Edit , Emil och de tre tjejerna Penny, Pyret och Pingla for på kryssning och utställningsresa till Finland-i maj. Vi bodde fantastiskt trevligt på Clarion Hotell nere vid hamnen i Helsingfors och aldrig trodde väl jag att man kunde uppl...

Av Boel och Edit Rosenlund - 7 oktober 2017 17:38


Även i år fick SWTK ihop ett fint lag till match showen på Kista BHK. Roligt med 8 hundar från 7 olika kennlar! "Priset" till vinnande lag består att baka x antal tårtor till kommande års show..... Och vi lyckades!!!! Wheatenlaget vann hela raske...

Av Boel och Edit Rosenlund - 7 oktober 2017 17:20

Även i år valde vi att resa till denna gemytliga utställning! Och samma fantastiska pensionat! Helt underbart! Vi reste med Penny i veteranklass, Pyret i championklass och Pysen som valp, mest för att han ska få pröva på turnélivet och få lite ruti...

Av Boel och Edit Rosenlund - 14 juli 2017 08:47


Vi deltog traditionsenligt i paraden och denna gång med hundarna Penny, Pyret coh Pysen. Som vanligt väldigt trevligt! Ett reportage från promenaden finns i Wheatenbladet nr 2 skrivet av Edit Rosenlund.     ...

Av Boel och Edit Rosenlund - 17 mars 2017 14:33

  Väl mött i Kungsträdgården i morgon! Samling fr om 12 och paraden börjar 13!               ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kennel Buckwheat med Blogkeen
Följ Kennel Buckwheat med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se