Senaste inläggen

Av Boel och Edit Rosenlund - 21 januari 2015 13:50

Lite huvudbilder från valparna, 13 dagar gamla! Alla valparna växer och ökar stadigt i vikt, snart öppnas ögonen ffg! Pyret är fortsatt en underbar mamma för sina små. Valparna kravlar duktigt om än lite planlöst runt i sin rymliga låda!

Vi har haft flera besök av flera valpspekulanter och till vår glädje är alla valparna tingade till vad som känns som toppenbra hem! Snart är det dags för valpköparna att få komma och se de små underverken "live"!

"Tecknen" nedan avser den lilla tippex fläck som vi märker valparna med för att snabbt kunna särskilja dom vid vägning, kloklippning, avmaskning osv.


 

Hane "omärkt"


 

Hane "svansrot"


Hane "svanstipp"


   

Tik "omärkt"


 

Tik "nacke"

Av Boel och Edit Rosenlund - 12 januari 2015 17:37

Allt går bra i valplådan, de ökar fint i vikt och Pyret är som vanligt en fantastisk liten mamma!

En liten valpfilm ligger nu uppe på min tidslinje på Facebook!


     

Pyret har en skön fleece overall som skyddar mjölkbaren från kyla i det bistra vintervädret, hon tycks dock inte uppskatta den efter förtjänst!

Av Boel och Edit Rosenlund - 11 januari 2015 13:36

Besök av Edit och Emil igår lördag och lite bilder...


 

Stolt mamma med ny fläta!


 

Vilken härlig hög!


 

Mysstund hos mamma....

Av Boel och Edit Rosenlund - 11 januari 2015 11:44

Så började då lilla Pyret att tappa temp och flåsa, sent på kvällen på sin egen 6-årsdag, 8 januari.

Mitt i natten vaknade Knutte och jag med en stark känsla av att valpningen var på gång, och klockan 0400 föddes första valpen, en rejäl kille! Sedan föddes ytterligare två valpar, en hane efter en dryg timme och en liten tik klockan 0630.


Pyret visade inte några tecken på att vara klar, ömsom orolig, ömsom lugn, vi tog ut och rastade henne men hon ville inte riktigt komma till ro, värkarna tilltog och jag ringde Hässelby Veterinärpraktik för att förvarna om att vi hade en valpning som visade alla tecken på att ha stannat upp.


Komplikation nummer ett, Knutte måste till jobbet och jag ensam och med "körförbud" med tanke på min knäoperation. Komplikation nummer två, en medhjälpare behövs ju när man  måste iväg till en klinik! Räknade ut att jag borde kunna köra eftersom jag är opererad i vänster knä och vi har en automatväxlad bil... Medhjälpare löste sig också, Edit lyckades ta ledigt från jobbet och tog sig till oss, så utrustade med valpar i en liten väska, Pyret, akutväska, kryckor och oss själva tog vi oss till Hässelby Veterinärpraktik där vi fick det bästa mottagandet.


Röntgen visade på två ytterligare valpar och ul visade att valpen som låg i förlossningsvägarna inte mådde bra... Veterinärerna Jenny och Alicia rådslog och rekommenderade akut kejsarsnitt, inte minst för Pyrets skull som vid det här laget inte mådde bra.... Sagt och gjort vi beredde oss på att vänta på operationen och då, när Pyret satt på Edits fot kände hon hur Pyret krystade kraftig och ut kom en trött hanvalp, Edit var supersnabb att frottera upp honom och han fick läggas till sin mamma för att få di. Veterinärerna och vi så lyckliga! Hanen tog sig snabbt och var av normalstorlek, en halvtimma senare ser vi en valp bokstavligt talat åka rutschkana ur sin mamma, först två tassar sedan en tikvalp som var väldigt pigg, för att inte säga irriterad över att ha stått i portgången och trängas för att få komma ut!

 


En lycklig liten familj!


Pyret fick ligga kvar med sina valpar ytterligare en timme för dropp och personalen och vi visste inga gränser för vår lycka, en och annan tår fälldes.... För oss så speciellt med denna kull!


 

En lycklig femklöver beredda för hemfärd!

Stor eloge till Hässelby Veterinärpraktik, ni är verkligen toppen, professionella men också med empati och medkänsla, det blir en stor tårta till er på måndag!


 


Hemma i egna trygga valplådan, på eftermiddagen 9 januari!

Av Boel och Edit Rosenlund - 4 januari 2015 12:41

Trött efter "kvällsmyset", Pyret är invägd och åt keso med god aptit till frukost, nu vilar prinsessan på ärten, endast det bästa är gott nog!


 

Lite nostalgi, Edits och Elofs älsklingsnallar från småbarnsåren, Nallebarn 1 och Nallebarn 2 vaktar Pyret i bakgrunden....


Av Boel och Edit Rosenlund - 4 januari 2015 12:39

Knutte blev bjuden på Exodus på Heron City av Edit och Emil på lördagskvällen så Pyret och jag hade lördagsmys med märgben (Pyret), Hollywoodfruar och Stjärnor på Slottet (matte).

Fortfarande lugnt och ingen temperatursänkning ännu.

 

Av Boel och Edit Rosenlund - 3 januari 2015 16:03

Intet är som väntans tider,,,, Tänk att det alltid är så spännande, lite nervöst, och otroligt roligt att vänta på att valparna ska komma!


Nu dygn 62 från första parningen men ännu inga tecken på att valpningen ska dra igång... Troligen var hon parad lite tidigt så det kommer nog att dröja några dygn till innan de små liven tittar ut, så efterlängtade!


 

Kammad, friserad, tandborstad, kloklippt och badad, tack Knutte för all hjälp, mitt knä gör mig fortfarande lite handikappad!


 

Husse har också målat om valplådan och vi har bäddat med täckfilt, plastdyna och lakan att byta allteftersom...


 

Valpbrickan redo!


Nybadad Pyret myser i soffan.... 

Av Boel och Edit Rosenlund - 1 januari 2015 15:00

2014 var året med ups and downs, kan man lugnt säga, det roligaste var att våra älskade barn förlovade sig med sina kärlekar, vi är så glada att räkna Emil och Sandra till vår familj!


Den efterlängtade Movie Stars kullen förgyllde också året, 7 spralliga gossar som inte har gjort tillvaron långtråkig vare sig för oss eller för sina nya, fina ägare! Trist nog förlorade vi kullens enda tikvalp efter 14 dagar och det var bara början....


Under året decimerades våra hemmahundar från fem till två.... Mascot och Trulsa i maj samt Casper i december, saknaden gör fortfarande sig påmind men vi försöker att fokusera på de glada minnena.... Caspers final på utställningskarriären blev en hedervärd BIR Veteran i Vejen, Danmark i juni.


Vårt lilla Pyret gladde oss genom att i september ta sitt fjärde CACIB och kommer snart att få sin titel

Internationell Utställningschampion bekräftad från FCI i Bryssel. Att hon dessutom ska bli mamma vilken dag som helst är otroligt stort och spännande för hela vår familj!


Vi noterade också att kenneln fick sin första LP1 genom Buckwheat Rosalind, än en gång grattis!

Bland valpköparna till den kommande kullen finns flera med tävlingsambitioner vilket vi givetvis tycker är alldeles specielllt roligt!


Fler bilder och texter från året som gick finns att hitta i vår blogg, väljer att avsluta denna lilla krönika

med en bild från Mascots 14-års kalas, från vänster till höger Pyret, Mascot, Penny och Casper.

 


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kennel Buckwheat med Blogkeen
Följ Kennel Buckwheat med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se